Supa crema pomodoro
pregatire Pregatire 0:10 min
pregatire Gatire 1:00 ora
pregatire Timp total 1:10 ora
pregatire Portii 6
pregatire Grad dificultate Incepator

Acum ceva timp mi-am cumparat putin sceptica o supa crema pomodoro servita rece pentru masa de pranz. Initial nu credeam ca poate sa imi placa foarte mult, insa gustul intens de menta si rosii se aplifica foarte placut cu cat supa este mai rece. Astfel, analizand mai multe retete am decis sa pregatesc si eu aceasta supa delicioasa. Desi este usor de pregatit si nu contine multe ingrediente, aceasta este foarte complexa in arome. Daca o combini cu o portie generoasa de crutoane facute in casa te vei linge pe degete. Mai jos regasiti toate ingredientele necesare si modul de preparare.

Supa crema pomodoro detalii

Ingrediente necesare pentru realizarea supei crema de rosii

  • 6 rosii coapte bine
  • 3 – 4 linguri de bulion
  • 2 – 3 ardei rosii
  • 1 ceapa mare
  • 2 – 3 cartofi mari
  • 2 – 3 linguri ulei de avocado sau de masline
  • 2 catei de usturoi
  • Apa cat cuprinde
  • 1 ardei iute rosu (sau mai putin, in functie de preferinte)
  • O mana de frunze de busuioc verde
  • O legatura de menta verde sau uscata
  • 1 lingurita zahar
  • Sare
  • Piper
  • Smantana pentru servire
  • Crutoane pentru servire

Personal am folosit rosii de gradina, super coapte si carnoase. Pentru o aroma mai intensa va recomand sa puneti fie mai mult busuioc sau menta verde. Nu puteti pune din ambele pentru ca atunci aromele se confunda prea mult.

Ingrediente necesare pentru realizarea supei crema de rosii

TIPS:

  • Adaugati si praf de ardei dulce pentru o culoare mai intensa de rosu;
  • Pastrati cateva frunze de busuioc pentru decor.

Ustensile necesare

  • Blender
  • Oala mare de ciorba
  • Cutit
  • Lingura de lemn
  • Tocator de lemn

Cum prepari supa crema pomodoro

Dupa cum va spuneam si mai sus modul de pregatire este foarte simplu si nu difera cu mult de orice alta supa crema. La final, cand este gata si gustati puteti sa mai faceti modificari pentru a obtine o aroma mai profunda.

Rosii pentru supa crema pomodoro

1. Pregatiti ingredientele

Taiati toate legumele – rosiile, ardeii, ceapa, cartofii cubulete. Puteti sa le lasati bucatele mai mari pentru ca oricum le vom blendui la final.

2. Caliti ingredientele

In oala pregatita pentru fierberea ingredientelor turnati 2 -3 linguri de ulei de avocado si caliti ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ardeiul pana cand capata o nuanta sticloasa si se inmoaie.

Pregatiti ingredientele

3. Fierbeti ingredientele

Adaugati rosiile, cartofii si turnati apa cat sa le acoperiti. Daca nu s-au fiert legumele mai adaugati apa pe parcurs, dar nu foarte multa pentru a nu face o supa prea moale.

Cand au fiert legumele adaugati si bulionul. Mai lasati sa fiarba 5 minute.

Fierbeti ingredientele

4. Adaugati condimentele

Adaugati menta tocata marunt daca este uscata si asezonati cu sare, zahar si piper. Lasati sa mai dea putin in clocot, dupa stingeti focul.

 Adaugati condimentele

5. Pasati ingredientele

Cu ajutorul unui blender pasati supa crema adaugand si frunzele de busuioc verde.

TIPS: Adaugati la final busuiocul verde pentru a-si pastra aroma. Procedati la fel si cu menta verde.

Pasati ingredientele

Serviti rece!

Serviti supa crema de rosii cu smantana, frunzulite de busuioc si cateva picaturi de ulei de avocado. In plus, puteti adauga si crutoane facute in casa cu usturoi si rozmarin.

Supa crema pomodoro este perfecta pentru zile toride de vara pentru ca se serveste rece. Astfel, aroma racoritoare de menta si busuioc trezeste placut simturile.

Ce alte supe crema preferati?

Tot pe lista supelor crema preferate de familia mea se numara si supa crema de cartofi cu bacon – despre care va promit sa fac un articol in viitor. Acestea se potrivesc de minune cu o portie de crutoane cu usturoi facute in casa cu aroma de usturoi si ierburi aromate – gasiti aici reteta mea preferata. Voi ce alte supe crema pregatiti, si mai ales cum le serviti? 🙂

Supa crema pomodoro sugestie de prezetare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *