Crutoane cu usturoi
pregatire Pregatire 0:10 min
pregatire Gatire 0:15 min
pregatire Timp total 0:25 min
pregatire Portii 6
pregatire Grad dificultate Incepator

Intr-un articol va povesteam despre cum sa faceti supa crema pomodoro, o minunata supa de rosii care se potriveste perfect cu o portie “zdravana” de crutoane cu usturoi. Prin urmare, va invit sa realizati alaturi de mine acest preparat ideal pentru supe, salate verzi sau chiar gustari in timpul unei intalniri cu prietenii. Acestea, se realizeaza super usor, in doar 30 de minute sau chiar mai putin, in functie de micile ajutoare din jur.

Ultima oara cand am realizat acest preparat au fost extrem de apreciate de catre iubitul meu, care s-a lins efectiv pe degete. Tot la sugestia lui am decis sa le folosim si drept gustare la iesirile cu prietenii, acompaniand de minune un pahar cu bere, mai ales daca sunt putin mai sarate.

Ingrediente pentru crutoane cu usturoi

  • 400 gr paine feliata
  • Ulei de avocado sau de masline
  • 2 – 3 catei de usturoi
  • Chimen
  • Condimente de provence (rozmarin, busuioc, cimbru, oregano)
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Granule de usturoi

TIPS: Puteti sa inlocuiti uleiul cu unt

Ingrediente crutoane cu usturoi

Ustensile folosite

  • Tocator de lemn
  • Cutit
  • Tigaie normala sau o tigaie wok
  • Spatula
  • Vas rezistent la caldura
  • Servetele de hartie

Mod de preparare crutoane cu usturoi

Ador preparate care se realizeaza cu minim de efort dar sunt atat de apreciate de catre cei dragi. Printre acestea se numara si crutoanele. Dupa cum veti observa mai jos, modul de preparare este super usor.

1. Taiati painea

Luati pe rand fiecare felie de paine si taiati-o in cubulete egale. Taiati feliute subtiri usturoi.

Taiati painea

2. Pregatiti condimentele

Intr-un bol amestecati toate condimentele – amestecul de provence, chimenul, sarea, piperul si boia de ardei dulce.

Pregatiti condimentele

3. Pregatiti crutoanele

Intr-o tigaie incinsa turnati cateva picaturi de ulei si caliti o parte din usturoi. Cand este gata scoateti ustoroiul sa nu se arda si puneti painica taiata cubulete (atat cat sa incapa fiecare painica in tigaie), turnati si condimentele.

Aveti grija sa lasati focul mai mic sa nu se arda preparatul. Agitati bine tigaia pana cand acestea devin crocante pe toate partile. Procedati la fel pana cand terminati toata painica.

Caliti usturoiul

TIPS: Daca folositi crutoanele la supa sau alte preparate de acest fel este de preferat sa le lasati putin moi, astfel ele se vor imbiba foarte bine cu supa cremoasa realizand o cominatie irezistibila.

Scoateti painica intr-un vas rezistent la caldura sau pe o farfurie. Daca doriti sa nu fie foarte uleioase, puneti pe fund un servetel.

Pregatiti crutoanele

Inainte sa faceti urmatoarea serie de crutoane trebuie sa va asigurati ca nu au mai ramas firimituri sau usturoi, pentru ca acestea se ard si capata un gust urat. Puteti folosi un servetel imbibat in ulei pentru o curatare mai rapida.

Crutoanele se pastreaza foarte bine la frigider, in vase inchise ermetic pentru ca umezeala le strica gustul.

La ce preparate folositi crutoanele?

De regula la orice supa crema se potrivesc de minune crutoanele cu usturoi. Precum supa crema pomodoro despre care va spuneam intr-un alt articol – combinatia este pur si simplu fatala. Insa, crutoanele sunt atat de placute incat pot deveni chiar o gustare in timpul unui film sau la o seara cu prietenii, fiind foarte gustoase si cu bere. In plus, va recomand sa le utiizati cu incredere si la salatele verzi – aveti grija sa le adaugati la final sa nu se umezeasca. Voi la ce preparate folositi crutoanele?

Supa crema pomodoro si crutoane cu usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *